За нас

Услуги

 • Производство на
  корпусна мебел
 • Работа с архитекти
  и дизайнери
 • Серийно производство
  за износ
 • Професионална
  документиация
 • Мебели по проект
  и визуализация

Произвеждаме мебели от фурнирован МДФ, пръскан МДФ, ПДЧ, масив. Обработката на материалите включва въможност за фрезоване, патиниране, полиране, дърворезба и други.

От формата ни специално създадена за професионалисти може да се се добавят проекти, които да бъдат остойностени и изпълнени. Проектите могат да бъдат за хотелско обзавеждане или частен дом и др.

Фирма Стелла 97 има опит в производството на продукти по зададен проект и изисквания, които да бъдат транспортирани на територията на Европейския съюз или извън него. От формата за професионалисти, можете да ни изпратите вашия проект.

Изготвяне на технически чертежи и подробна спецификация за изработката на мебели.

Нашите дизайнери могат да изготвят цялостен проект спрямо вашите изисквания и нашите професионални съвети. 3D визуализации и панорамни разходки позволяват на клиента да види в детайл проекта си преди неговото осъществяване.


Нашата история

„Като трето поколение мебелист съм израснала с любовта към мебелното производство. През 1997г. предприех най-големия риск в живота си като наех едно малко хале в гр. Велинград и с помощта на семейството ми и една машина, започнахме да произвеждаме първите мебели на Стелла 97. Така годините започнаха да се трупат, с тях и новите рискове и сбъднати мечти. Днес, над 20 години по-късно, фабриката е в пъти по- голяма, машините също. А ние не спираме да се развиваме и да търсим нови предизвикателства.“ Стела Василева, основател и собственик.

1997

Нашата основателка Стела Василева създава „Стелла 97 Велинград“ преди 24 години, като продължава мисията на две поколения мебелни инженери. През първите си години фабриката произвежда мебели по собствен проект, като се стреми да разраства техническия си парк, за да поема по-големи проекти.

2001

Площта на фабриката се увеличава, като до нея се построява офис сграда и шоурум, където и днес можете да заповядате за среща с нашите проектанти и дизайнери.

2004

Фирмата печели проект, с който обновява голяма част от машините си и така има възможността да увеличи производителността и качеството на предлаганите мебели.

2007-2014

Стелла 97 разширява дейността си като поема големи проекти за обзавеждане на хотели в България.
Стартира износ на продукти в серийно производство за Холандия, Англия, Франция, Германия. Обзавежда летище в Танзания.

2015

Участие с кухня по собствен проект на мебелното изложение в Кьолн, Германия. Кухнята се радва на голям успех, като намира място в немски шоурум за класически мебели. Това е началото на сътрудничеството на фирмата с немските ни колеги, с които си партнираме и до днес за производство и износ на кухни.

2018

Стартира проект, изцяло посветен на кухненската мебел – www.kuhnia.bg и отваря врати студиото ни в гр. София.

2021

Обновяване на машините във фабриката, като лакирането на мебелите се извършва в специализирана камера, италианско производство.


ФАБРИКА


Нашите партньори